Over mij

Mijn hele leven ben ik op zoek geweest naar mezelf.  Na jaren als administratief medewerker bij grote Nederlandse instellingen te hebben gewerkt raakte ik mijn fundament kwijt.  Enthousiast over van alles, rende ik regelmatig als een kip zonder kop in het rond. Mijn grootste valkuil was mijn onzekerheid en het voldoen aan ‘wat ik dacht’ dat anderen van mijn verwachtten. Na een flinke burn-out en depressie wist ik dat het roer om moest.

Met behulp van hypnotherapie en EMDR sessies verwerkte ik negatieve ervaringen uit mijn jeugd. Ineens kon ik weer terugdenken aan wat ik vroeger als kind fijn vond om te doen. Wat vond ik het altijd heerlijk om creatief bezig te zijn. Dit is de kern van wie ik ben. Van kunst word ik blij. Scheppend bezig zijn met allerlei materialen en technieken geeft mij positieve energie.

Straalenderwijs is ontstaan opkrabbelend vanuit mijn burn-out. Straalenderwijs is een combinatie van mijn achternaam van Straalen en eigenwijs willen zijn. Wat had en heb ik behoefte aan zonnestralen en positieve energie. Dit wil ik ook graag uitdragen naar mijn omgeving. Mensen blij maken met mijn creaties en anderen inspireren op zowel creatief als mentaal vlak.

Naast creatief bezig zijn vind ik het heerlijk om te wandelen en fietsen in de natuur. Hier komt mijn hoofd tot rust. Wat kan ik mij verwonderen over allerlei soorten vogels, insecten en bloemen. Ook tuinieren is een grote passie en sinds kort ben ik samen met mijn man een trotse bezitter van een volkstuin met een fijne blokhut. Deze natuur- en tuinbeleving is een grote inspiratiebron. 

Met Straalenderwijs kun je mij volgen in mijn zoektocht naar creativiteit, minimalisme en mindfulness. Naast botanisch tekenen en aquarelleren wil ik gaan ontdekken hoe (gebruikte) materialen verwerkt kunnen worden in allerlei creaties.

Straalenderwijs staat voor:

Zoektocht naar creativiteit

Minimalisme en mindfulness

Liefde voor de natuur